fredag 28 mars 2014

Celebert besök i Bryssel

I onsdags var President Obama på besök i Bryssel för att delta i EU och NATO toppmöten. Något som resulterade i att staden var i stort sett avspärrad, Bryssel är en stad van vid stadsbesök och toppmöten men det här är första gången Obama besöker staden som USAs president och presidentens säkerhet var högsta prioritet. Obamas, och hans delegation på 900 personer, 24 timmars besök i staden beräknas ha kostat Bryssel 10 miljoner Euro. För att läsa mer om Obamas besök i Bryssel,
The Guardian

Gårdagen spenderades som vanligt på vårt lilla kontor nergrävda i böcker och vetenskapliga artiklar. Jag smet iväg innan lunch för att köra lite spinning och idag var instruktören närvarande. Det är en annat koncept av spinning än den jag är van vid som dom kör här. Här står man upp i 97% av passet och använder sig av fyra olika fattningar på styret som man växlar emellan, det blir väldigt tungt för benen efter 60 minuter.

Igår kväll gick vi ut och åt med en av våra värdkadetter, Eline, samt en kollega till henne. Vi gick till en italiensk restaurang som heter Wappers och ligger bara ett stenkast från skolan. Det är tydligen ingenjörernas egna lilla hak. Väggarna är fyllda med bilder från olika kurser genom tiderna och diverse klistermärken som representerar dem, tänkt er en sportbar som supportar ett visst lag. De serverar i alla fall enklare pastarätter och varma mackor och man fick mycket mat för pengarna, en riktig studentrestaurang alltså. Det var trevligt att få en liten paus från skolarbetet och komma iväg från området en liten stund. Vi pratade mest om skillnaderna mellan våra skolor, träning och allmänt strunt som rör vardagen. Tillexempel det faktum att vi inte har haft tillgång till internet på hela veckan i vår bostadsbyggnad, något som tydligen händer och man får bara snällt vänta tills det börjar fungera igen. Detta medger att vi troligtvis är internetlösa hela helgen också, toppen.

Ha en trevlig fredag och framför allt en trevlig helg allesammans!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar