onsdag 12 mars 2014

Bienvenue a Bruxelles


Det blev en tidig start idag, väckarklockan ringde klockan 0400 och då var det bara att snällt gå upp, packa ihop allt som ska med, kolla över en och en gång till att man inte hade glömt något innan det var dags att bege sig till Arlanda och vidare mot Bryssel. Flygningen var väldigt smidig och när vi landat och hämtat ut vårt bagage så stod två herrar i uniform och mötte oss på flygplatsen. En av dessa herrar var den Major som är ansvarig för oss under vår vistelse. De guidade oss direkt upp till nästa herre som tog kopia på våra pass och gav oss våra rumsnycklar. Någon måste tyckt att både jag och kadett Rohlén behövde extra mycket utrymme eftersom vi tilldelats varsitt dubbelrum som motsvarar ungefär dubbla storleken mot ett vanligt kadettrum på Karlberg. Efter att det var klart så fick vi träffa adjutanten som guidade oss runt på knacklig engelska och visade oss vart vi ska äta, träna och sova. Efter att ha fått för första gången uppleva den belgiska kadettmatsalen så fick vi tid att installera oss på våra rum och landa lite i alla intryck. 

Klockan 1430 var vi åter på Majorens kontor för att få en presentation av Royal Military Academy. Först satt vi och diskuterade lite kring våra uppsatsämnen för att förbereda oss inför morgondagen då det är dags för det stora startskottet. Med oss var även en rumänsk kadett som, likt oss svenska kadetter, valt att skriva sin uppsats här i Bryssel. 

Någon timme senare sprang vi på våra värdkadetter i korridoren. De var båda vänliga och presenterade sig och svarade på våra frågor. En av dem hade ledigt under eftermiddagen och var så snäll att hon följde med oss ut på stan för att visa vart närmaste matbutik, bank och billiga matställen låg. 

Sammanfattningsvis denna första dag så har vi blivit väl bemötta och omhändertagna av personal och kadetter här på Royal Military Academy och Bryssel visade sig på sin allra bästa sida med sol och riktigt vårvärme. 

Mitt kadettrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar