måndag 28 april 2014

Balhelg på RMA

Förra veckan var International Week på RMA. Det anordnas varje år och betyder att det kommer ett antal militära delegationer som under veckan får möjlighet att besöka olika belgiska regementen och pröva på diverse aktiviteter, veckan avslutas med en stor bal. Även om vi inte hade möjlighet att delta under själva veckan så blev vi inbjudna till balen. 


Det var ett litet annorlunda balkoncept än det som man är van vid i militära sammanhang hemma i Sverige. Själva inbjudan var utforma så att man kunde välja på tre olika alternativ på hur mycket man ville delta under kvällen, antingen hela kvällen med cocktail, middag, bal och efterfest eller bara bal och fest eller bara själva festdelen. Vi valde alternativ två och registrerade oss i cafeterian innan vi gick ner i idrottssalen där balen skulle hållas. Idrottssalen var omgjord med bord längs med sidorna och ett stort dansgolv framför scenen i mitten. 

Idrottssal tillika balsal

Klockan nio började själva eventet med att skolans militära band spelade. Därefter presenterades de utländska delegationerna, det kom en del långväga gäster bland annat från Korea, Thailand och Marocko. Därefter var det dags för det officiella invigningen av balen, Generalen med respektive fick inviga med en dans till "My Heart Will Go On"framförd av livebandet som skulle underhålla oss hela kvällen. Efter att ha haft lite otur med min bordsplacering så blev jag tillslut räddad av några tjeckiska kadetter och övriga internationella delegationen som erbjöd trevligare sällskap. Det var även två finska kadetter närvarande och vi tyckte alla att det var ett litet annorlunda balkoncept än det vi varit med om tidigare. Den årliga balen på Karlberg exempelvis är till för kadetterna, deras respektive och några inbjudna gäster medan här på RMA så kan vem som helst som gått på skolan komma och man får bjuda med sig fyra personer så många bjöd med familj och vänner. 

Kvällen flöt på och det var väldigt trevligt att träffa massa nya människor men vid 23.30 var det dags för Quadrille, en traditionell dans som fick symbolisera själva avslutet på balen och startskottet för själva festen. 




Det var en mycket trevlig kväll och ett skönt avbrott mitt i studiehetsen, men jag måste nog ändå säga att Vinterbalen på Karlberg slår balen på RMA med hästlängder. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar