fredag 11 april 2014

Vacance de Pâques

Godmorgon!

Nu är det äntligen fredag och idag efter lunch går Royal Military Academy på påsklov. Jag har fått tillfället att delta på en resa organiserad för oss internationella studenter som inte åker hem på lov. Vi ska åka till Budapest, via Wien. Resplanen ser ut som följande för oss:

  • Fredag kväll, bussresa från RMA till Wien.
  • Lördag förmiddag, ledig tid i Wien för att efter lunch åka till Tatabánya innan vi når slutmålet Budapest.
  • På söndag så har vi stadsvandring på förmiddagen och på eftermiddagen ska vi bland annat besöka ett badhus.
  • På måndagen ska vi besöka Ungerns parlament på förmiddagen och på eftermiddagen ska vi besöka den ungerska officershögskolan och träffa kadetterna där. Kvällen innehåller en guidad båttur genom staden.
  • På tisdagen ska vi besöka Ezstergom och Viségrad för att på eftermiddagen få tid till shopping och vi har egen tid till 21 då bussen tar oss tillbaka till där vi bor.
  • På onsdagen är vår tid i Ungern slut och vi transporterar oss tillbaka till Belgien och RMA
Det ska bli jättekul att åka iväg ett litet tag, dels för att få byta miljö men även därför att jag aldrig har varit i vare sig Wien eller i Budapest tidigare. En full reserapport kommer nästa vecka (om internet fungerar det vill säga..)

Tänkte bjuda på lite bilder från vår klättringslektion i onsdags. Hela klättringslaget har välkomnat oss med öppna armar och tar sig tid för att lära oss tips och trix. Det är väldigt kul att klättra och det är också en möjlighet att faktiskt få träffa och umgås lite med kadetterna på skolan eftersom vi annars aldrig ser dem. 

Med det sagt så vill jag passa på att önska alla en riktigt glad påsk!





Målbild?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar